Faaliyetler :: Teknoloji Atölyeleri

Faaliyetler :: Teknoloji Atölyeleri

Yüzyıl öğretmen becerileri ile donanmış yöneticiler olmalarına katkı sağlamak ve bu öğrenme sürecini sürdürülebilir kılmaktır. Tekin, rektörlük görevini yürütürken 4 Haziran 2023 tarihinde Millî Eğitim Bakanı olarak atandı. Farklı yer ve zamanda gerçekleştirilen tüm akademi programlarına başvurabilirsiniz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a istifasını sunduğuna yönelik dedikodular Ankara’nın gündemine bomba gibi düştü.

Okulun Son Günü Yapılacaklar Listesi

  • Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve ülkemizin dört bir yanında öğretmenlerimize yönelik mesleki ve kültürel gelişim fırsatları sunan “Öğretmen Akademileri” projesinin, Denizli’deki faaliyetleri kapsamında yapılan başvuruların değerlendirilmesi tamamlanmıştır.
  • Fotoğrafçılık Atölyesinin bu haftaki konuğu fotoğraf sanatçısı Ramiz AKAR.
  • Mesleki Eğitim Seminerlerinin, ortalama 2-3 saatten oluşan programlar şeklinde yürütülmesi öngörülmektedir.
  • Öğretmenler; toplumun sanat, edebiyat, bilim ve her alanda en üst seviyelere ulaşmasını sağlayarak geleceği şekillendirecek nesiller yetiştirme sorumluluğunu üstlenirler.
  • Tekin, rektörlük görevini yürütürken four Haziran 2023 tarihinde Millî Eğitim Bakanı olarak atandı.

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercihte bulunabilecek. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihi gerçekleştirebilecek.Tercihlerde, aynı okul türünden (Anadolu lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla three’ü seçilebilecek. Öğrenciler yeni bir eğitim öğretim dönemi için LGS taban puanlarına odaklandı. Anadolu, Fen ve İmam Hatip lisesi MEB LGS taban puanları ve başarı sıralaması Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2024 sınav takvimi doğrultusunda, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuç tarihi açıklandı.

Öğretmen Akademi̇leri̇ Açiliş Zamani

LGS taban puanlarının açıklanması ile beraber adaylar taban puan, (en düşük) tavan puan (en yüksek) puanları ve yüzdelik dilimleri öğrenebilecek. İl millî eğitim müdürlüklerince eğitim-öğretim yılı boyunca veya dönemsel olarak açılan akademi programlarına katılanlara “Akademi Belgesi”verilir. Bu özel program kapsamında, şehrimizin zengin tarihi ve kültürel mirasını keşfetme fırsatı bulacak olan öğretmenlerimizin etkinliklerimizdeki deneyimlerinin hem kişisel hem de mesleki gelişimlerine katkıda bulunmasını dileriz. Hazırlanan öğretmen akademisi programlarıyla öğretmenlerin kişisel, mesleki ve inovatif gelişim süreçlerine katkı sağlamak.

Öğretmen Akademileri ile duygu, düşünce ve davranışta güzeli arayan; Anadolu’nun binlerce yıllık medeniyetinin aklıselim, kalbiselim, zevkiselim seslenişinin günümüze sunduğu çağrıya kulak verecek nesilleri yetiştiren çelebi öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel yönden gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. 9 Mart 2024 Cumartesi günü saat 12.30’da, antik Hierapolis şehrinin büyüleyici meb akademi atmosferinde, eğitim ve kültürün buluşma noktasında siz değerli öğretmenlerimizi ve kültür meraklılarını aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Prof. Dr. Yusuf KILIÇ’ın rehberliğinde, Hierapolis’ten Denizli’ye uzanan zengin tarihi ve kültürel mirası keşfedecek, eğitimde yeni ufuklar açmanın yanı sıra, şehrimizin ve kültürümüzün değerlerini daha yakından tanıma fırsatı bulacağız.

Eğitimleri takip dilebilecek ve istedikleri taktirde internet sitesi üzerinden şartlarına uygun eğitimlere on-line başvuru yapılabilecektir. Yüzyıl becerilerine uyum sağlayabilecek şekilde güçlendirilmesine, okullarda yönetim süreçlerinin iyileştirilmesine ve kolaylaştırılmasına katkı sağlamak. Akademi başvuru sonucunda başvurusu kabul edilen tüm öğretmenlerin programa devam mecburiyeti vardır. 14 Hafta süresince Montessori Eğitimi alan öğretmenlerimize özel son bir seminer vererek veda ediyoruz.

28 Haziran’da açıklanacak sonuçların ardından adaylar için lise tercih dönemi başlayacak. 2024 LGS taban puanları ve yüzdelik dilimleri tercihlerin ardından ek yerleştirmelerde belli oluyor. Adaylar, aşağıda bulunan 2023 taban puanları ve yüzdelik dilimlerini dikkate alarak tercih edecekleri okulun en son kaç puanla alım yaptığını sorgulayabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*